2024: Datoer og klokkeslett blir lagt ut når avtaler om lokaler er konfirmert.

Juni: Mandag 10. juni var vårt siste felles arrangement før sommerferien. Det ble en fin vandring på området rundt og i Veterinærhøyskolen hvor det ble vist til at den nye nabolagsrestauranten vil åpne 20. juni, kanskje "prøveåpne" allerede 15. juni ... vi får følge med, så ses vi kanskje der. God sommer!

Juli: Sommerferie

August: Sommerferie, men følg med på arrangementer i andres regi. Bybrannen i 1624 fant sted 17. august. Det vil bli markert. Følg med på arrangementene for 400-års jubileet på www.Oslo 2024

September: Kulturminnedagene fra 31. august - 8. september over hele landet, sjekk tider i Oslo.
Kulturarvnettverket inviterer også i år til stort stevne på Akershusbrygga, fra utstikker 1 og langs skur 28 og 29. Det er annonsert gjennom Fellesrådet for historielagene i Oslo, og tas inn her selv om det er et byomfattende tiltak, og ikke i vår egen regi:

ENDELIG kan vi presentere plakat og program for årets Akershusstevne, som altså finner sted i helgen ved månedsskiftet august-september og som i år også markerer at det er 400 år siden Oslo ble flyttet til Kvadraturen med det nye navnet Christiania, etter at Gamlebyen brant. Men i minst like høy grad vil vi markere at det er 100 år siden Kristiania fikk tilbake sitt gamle navn Oslo ved årsskiftet 1924/25.
Vi vil synliggjøre dette på flere måter. Først og fremst ved at Kari Svendsen med sin brede kunnskap om gamle sketsjer og revyviser fra Oslo-scenene vil bli årets hovedattraksjon på underholdningssiden - uten at publikum trenger å gå glipp av hverken shadowband, sjømannskor, messingblåsorkester eller korps av den grunn.
Det vil bli holdt en særutstilling kalt "Biler brukt til å bringe, befordre og bygge i byen" med et dusin nyttekjøretøy fra Freias sjokoladebil anno 1913 til en tidlig VW-Transporter anno 1953.
Det stilles også ut "en hyllest til sveiva" der vi viser mange typer sveivdrevne hverdagsgjenstander som vi i dag kjenner igjen i elektriske utgaver. Litt brukt- og håndverkssalg vil man også finne hos en og annen utstiller. Så blir det som vanlig anledning til å kjøre veteranbuss mellom stevnet og Jernbanetorget, muligens også til andre steder, også med båt - vi jobber ennå med å utvide tilbudet i år. Om du har lyst på en liten kjøretur i en veteranbil, går det dessuten an å spørre noen av eierne pent om de har tid til det.
Barn vil få en opplevelsesdag de sent vil glemme i bynostalgiens tegn: Det blir skattejakt om bord på D/S Børøysund, mulighet for å kjøre elbil med trafikklysregulering på NAFs barnebilbane, robåtturer og diverse å prøve seg på rundt hos utstillerne - blant annet kan man lære å lage halssnorer til refleksbrikker hos husfliden - kjekt å ha liggende klart til høstmørket. Bjørnis kommer, kanskje man også får lov til å klatre på ordentlige brannbiler eller sitte bak styret på en fin gammel motorsykkel. Vi prøver dessuten å få tak i en flink tryllekunstner (tips mottas med takk!).
Velkommen til årets største folkefest for alle som er glade i både fortidens Kristiania og i dagens Oslo! Og, dersom du har et nostalgiantrekk fra en eller annen periode liggende: Finn det frem, kle det på deg - og kom!!
Program lørdag:
11.00 Ordførerens åpningstale. Avsluttes med at båter og kjøretøy tuter i noen sekunder for å markere at stevnet er åpnet!
Ca.11.15: Bjølsen Skolekorps marsjerer og spiller mens utstillerforeningene presenteres av konferansierer.
11.45-13.15 Det Norske Sjømannskor synger (2 sett)
13.30-15.40 Shadowbandet Perry Dear & The Deerstalkers spiller (3 sett)
16.00 – 17.00 Kari Svendsen og Steinar Ofsdal synger og spiller.
Program søndag (Akershusstevnet inngår denne dagen som en sentral del av familievandringen Havnelangs):
10.00 Hasle Tut og Blæs spiller
14.30 Oslo Janitsjar marsjerer og spiller.
16.00 avslutning.
Avgang med gratis veteranbuss fra stevneområdet 5 min. over hver hele time fra lørdag kl. 12.05, søndag kl. 13.05.